A finnek szerint a szauna ‘szent’ hely, ahol rendszerint nyugodt beszélgetés folyik, az emberek megfeledkeznek a gondjaikról, és kellemesen ellazulnak.

IMG 4a50927241166c65b48d9902bc515f14 V 1

Az infraszauna jótékony hatása az egészségre

Élvezetes és egészséges időtöltés tehát, amit semmiképp sem szabad kihagynod! Manapság egyre inkább terjed a szauna használata minden korosztályt felölelve, illetve környezetünk szinte minden szegmenséből érkezik információ arra vonatkozóan, miért is jó, egészséges a szaunázás. „Az izzadás jó.” – hangzik a laikus válasz, ám a rendszeres szauna használat ennél jóval többet jelent, hatása pedig sokkal szélesebb körű, mint ahogy azt először gondolnánk.

A szaunázás jó várunk Titeket szeretettel! Mindenkit kérünk, hogy jelentkezzetek be a 0630/6020330 számon,annak érdekében, hogy legyen helyetek és ne kelljen várni az előző turnusra. Köszönjük!

Az infraszaunák hatása a természetes gyógyítás és megelőzés hatékony eszközei. Az infravörös sugárzás képes behatolni az emberi szövetekbe, ennek eredményeképpen pedig számtalan megfiatalító és egészségjavító hatása van. Az otthon végezhető kezelések közül a napsugárszaunák használata áll az első helyen az általános egészség megőrzése szempontjából. Ha valakinek van egy kezdődő egészségügyi problémája, akkor lehet, hogy éppen a napsugárszauna néhány használata fogja az egyensúlyi helyzetbe leghamarabb visszabillenteni.

IMG 4a50927241166c65b48d9902bc515f14 V 1

Íme a 9 legfontosabb az infraszauna egészségjavító hatásai közül:

1. Méregtelenítés

Az infraszauna hatása szervezetünk méregtelenítésére

A verejtékezés a szervezet gyógyításának és egészségben tartásának biztonságos és természetes módja. A napsugárszauna távoli infravörös sugárzása megemeli a test belső hőmérsékletét, ami verejtékezéshez vezet. Szervezetünk pedig a mélyről jövő verejtékezés által képes sejtszinten is megszabadulni a benne lerakódott mérgező anyagoktól.

A verejtékezés azért is fontos, mert erősíti az immunrendszert, és elősegíti, hogy a szervezet biokémiai folyamatai hatékonyan működjenek. Ezáltal szervezetünk hatékonyabban tudja feldolgozni a bevitt tápanyagot is. A méregtelenítés jótékony hatásúnak bizonyult a következő egészségügyi rendellenességek esetén: vastagbélgyulladás, krónikus fáradtság, fibromyalgia, auto-immun betegségek, immunhiányos állapotok, autizmus, figyelemhiányos zavar, figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség.

– Dr. Rachel West

2. Relaxáció

Relaxálás infraszaunában

A Sunlighten infraszaunákat úgy alakítottuk ki, hogy használatuk a lehető legkényelmesebb legyen relaxálás, stressz-csökkentés szempontjából.

Ellentétben a hagyományos szaunákkal, amelyek bántóan magas hőfokon üzemelnek, a napsugárszauna gyengéd, nyugtató, gyógyító hatású infravörös sugárzással működik, amely segíti az ellazulást és hozzájárul az egészséges, pihentető alváshoz. A verejtékezésnek pedig kifejezetten élénkítő hatása van, tehát használat után frissnek és erősnek érezzük magunkat.

3. Súlycsökkentés

Az infraszauna hatása testsúlyunk csökkentésére

Fogyni szeretne? A Sunlighten infraszaunái segítségére lesznek ebben. Napsugárszaunáink méregtelenítő hatásuk révén elősegítik a súlycsökkenést, és úgy égetik el a felesleges kalóriákat, hogy Ön közben a legnagyobb kényelemben pihen.

A kutatások kimutatták, hogy az infraszauna használatával alkalmanként akár 600 kilokalóriát is el lehet égetni mindenféle megerőltetés nélkül. A szervezet azon dolgozik, hogy lehűtse saját magát, ennek következtében a szívverés és az anyagcsere felgyorsul. Ez eredményezi azt, hogy a test több kalóriát éget el.

4. Fájdalomcsillapítás

Fájdalomcsillapító hatás infraszaunával

A legfontosabb ok, ami miatt sokan vásárolnak infraszaunát, az a természetes fájdalomcsillapító hatás, ami csak napsugárszaunák használatával kapcsolatban tapasztalható.

Az infravörös sugárzás behatol a szövetekbe, ízületekbe és izmokba is, csökkenti mind a kisebb, mind a krónikus, mint például fibromyalgiás fájdalmakat is. Fájdalomcsillapítással foglalkozó szakorvosok gyakran építik be kezelési tervükbe az infraszauna kezeléseket, mert ezek hatására oldódik az izomgörcs, enyhül a fájdalom, és lerövidül a felépülési idő.

5. Vérnyomáscsökkentés

Az infraszauna jótékony hatása a vérnyomásunk csökkentésére

Kizárólag a Sunlighten infraszaunái képesek klinikailag igazoltan csökkenteni a szisztolés és a diasztolés vérnyomást is. Mindkét érték optimális kereteken belül tartása fontos szerepet játszik szívünk egészségének megőrzésében.

A napsugárszauna verejtékezést vált ki a testből, ami megnöveli a szívritmust, ennek eredményeképpen felgyorsul a véráramlás, csökken a vérnyomás, és javul a keringés. Tudományos kutatások támasztják alá, hogy a napsugárszauna heti két-háromszori használata csökkenti a vérnyomást.

6. Keringésjavítás

Keringésjavítás infraszaunával

A sunlighten napsugárszauna használata olyan hatásokat eredményez, mintha passzív kardio edzést végezne.

Az izmok infravörös sugárzással való melegítése hasonlóképpen növeli meg a véráramlást, mint ahogyan azt a testedzés teszi. Az infraszauna rendszeres használata – különösen közepes infravörös tartományú sugárzással – jelentősen megnövelheti a vér áramlását, akár a normál érték duplájára is.

7. Bőrfiatalítás

Az infraszauna bőrszépítő hatása

A Sunlighten infraszauna használata garantáltan fiatalosabbá teszi megjelenését. A kezelések hatására bőre tetőtől talpig megtelik majd energiával.

A közeli infravörös sugárzás hullámhossztartománya (amely vörös fény terápiaként is ismert) a leghatékonyabb a bőr felhám-, és irharétegének gyógyítása szempontjából. A közeli infravörös sugárzással történő kezelés stimulálja a kollagéntermelést, ezáltal csökkenti a ráncokat, és javítja a bőr tónusát. A távoli infravörös sugárzás a bőr mélyebb rétegeibe hatolva távolítja el a méreganyagokat, amelyek a bőrre is negatív hatást gyakorolhatnak.

8. Sebgyógyulás

Infraszauna hatása a sebgyógyításra

Korszerű Solocarbon teljes spektrumú sugárzási technológiánknak köszönhetően az mPulse infraszaunában található led-ek közeli infravörös sugárzása gyorsítja a sebgyógyulást, és minimálisra csökkenti a hegesedést. Semmilyen más szaunában nincs ilyen lehetőség.

A tudományos kutatások azt igazolták, hogy a közeli infravörös tartományú sugárzás a gyorsabb sejt-regenerálódás, és szövet-növekedés elősegítése által fokozza a bőr gyógyulási folyamatait. A sejtnövekedés fokozza a sebgyógyulást, és megelőzi a fertőzések kialakulását.

9. Sejt-egészség

Sejt-egészség, izomregeneráció, immunerősítés

Infraszaunáink jótékony hatása egyértelműen bizonyított. Őrizze meg egészségét a sunlighten egyedülálló közeli, közepes, és távoli infravörös sugárzási technológiájának segítségével, amely segít a sejtek egészségesebbé válásában, az izmok regenerálódásban, és ellenállóbbá teszi az immunrendszert.

A közeli infravörös sugárzás stimulálja a keringési rendszert, így több oxigént juttat el a sejtekhez. A jobb vérkeringés miatt több méreganyag képes eljutni a sejtekből a bőr felszínére, így javul a sejtek egészsége, gyorsabb lesz az izmok regenerálódása, és megerősödik az immunrendszer.

Infraszauna hatása összefoglalás:

 • Méregtelenítő infraszauna hatás
 • Relaxáció
 • Súlycsökkenő infraszauna hatás
 • Fájdalomcsillapítás
 • Vérnyomáscsökkentés
 • Keringésjavító infraszauna hatás
 • Bőrfiatalító hatás
 • Sebgyógyulás
 • Sejt-egészség infraszauna hatás
 • Izom-regenerálás
 • Autoimmun betegségek

Szeretettel várjuk Önöket, hogy együtt találjuk meg az Ön számára ideális megoldást, mellyel megoldódnak látás problémái és élvezheti az éles látás előnyeit minden nap.