A zöldhályog, vagy glaukóma ma még sajnos egy nem gyógyítható, de kezelhető betegség. Kulcsfontosságú, hogy időben felismerjük, így megelőzhető a legrosszabb szcenárió, a látás teljes elvesztése.

ZÖLDHÁLYOG SZŰRÉS

A kor előrehaladtával fokozott hangsúlyt érdemes fektetni a különféle szűrővizsgálatokra, így a látás rendszeres ellenőrzésére. 40 éves kor felett nő a zöldhályog kialakulásának a kockázata, ráadásul a betegség sok esetben teljesen tünetmentesen alakul ki, ezért évente egyszer mindenképp keressünk fel egy szemész szakorvost!

A modern műszerek segítenek benne, hogy már korai stádiumban is szűrjük a zöldhályogot. A szemfenék vizsgálata során már egészen korán felfedezhetők a betegség jelei, így még időben meg lehet állítani..

Általában gyógyszeres kezelést alkalmazunk, de a pontos gyógykezelést minden estben szemész szakorvos állapítja meg. A zöldhályogot az orvostudomány mai állása szerint sajnos még nem lehet visszafordítani, emiatt semmi esetre ne halogassuk az éves szűrővizsgálatot!

Szeretettel várjuk Önöket, hogy együtt találjuk meg az Ön számára ideális megoldást, mellyel megoldódnak látás problémái és élvezheti az éles látás előnyeit minden nap.